PVVMSK AUK // VIIKKO #4, 7.-13.10.2013

Kasarmiviikko oli edessä, ja maanantaihan alkoi tietysti erittäin hienosti, nimittäin kokeiden palautuksilla. Ensimmäisenä palautettiin koe, joka oli tehty ensimmäisellä viikolla. Sen aiheena oli erilaiset taistelutavat ja yleiset taisteluun liittyvät asiat. NOH, eihän se kovin hyvin mennyt; 32:sta neljä sai kokeen ensimmäisellä yrittämällä läpi! Kovin paljon ei Ylikersanttia hymyilyttänyt…

Toisena palautettiin Yleisen palvelusohjesäännön (YLPALVO) koe, ja eihän sekään nyt kaikilta ihan lapoihin mennyt, mutta huomattavasti paremmin, kuin ensimmäinen koe. Ei siis muuta kun uusintakoe seuraavana aamuna, Mars. Onneksi itse sain molemmat läpi ihka ekalla kerralla!
Maanantaina pääsimme taas harjoittelemaan asutuskeskustaistelua! Sehän on todella hauskaa ja mielenkiintoista! Harjoittelimme yksikössämme huoneisiin sisäänmenoa ja paikkojen tarkistamista. Teimme villasukasta heitteitä ja “räjäyttelimme” huoneita, jonka jälkeen rynnimme sisään melkoisella tohinalla. Alkuhiet taisteluharjoituksessa riehuttuamme pääsimme Yliluutnantti Perälän ja Ylikersantti Kuivalaisen itsepuolustuskoulutukseen! Nyt osaamme hienosti torjua liian lähelle tulevaa vihollista.
Huoneesta käytävään siirryttäessä tulee tähystää joka suuntaan.
Tiistai meni kokonaisuudessaan harjoitellessa ja opetellessa viivytystä. Kävimme halkopellolla vähän juoksemassa ja “tetsailemassa”. Kyllähän siinä taas hiki virtasi ja opittiin hienosti tekemään uusia juttuja! Päivän kruunasi tietenkin kokeiden palautukset! Suurin osa meni hienosti, ja kyllähän ne hylätytkin sitten uusinnasta läpi meni niin, että pärähti! Ja niin… olihan meillä iltavapaiden aikaan tietenkin ”aina-niin-ihana” täysvarustarkastus. Onneksi saatiin vedettyä se jouhevasti läpi ja porukka pääsi iltavapaille rentoutumaan.
Meillä oli ilo saada ulkopuolisia kouluttajia tällä viikolla antamaan meille uusia näkemyksiä johtajana toimimisesta. Sotilaspastori Kaakinen ja Sosiaalikuraattori Heinonen kävivät avaamassa meille ajatuksia johtamisesta ja vastuusta. Harri Koponen taas kertoi meille ajatuksia johtajuudesta bisnesmiehen näkökulmasta; kuinka tavoitella hyvää johtajuutta ja kuinka menestyä. Molemmat opetustuokiot herättivät ajatuksia omasta toiminnasta ja halusta kehittyä hyväksi johtajaksi. Aplodit kouluttajille olivatkin sen mukaiset!
Keskiviikkona alkoi jo pikkuisen mahanpohjassa pörräillä perhosia, kun tiedettiin, että RUK-valinnat julkaistaan viimeistään torstaina. Ja kun halukkaita reserviupseerikouluun oli peräti 14, niin kilpailu oli kovaa! Kapteeni Tenhu oli jo haastatellut meitä kaikkia ja kysellyt tulevaisuudensuunnitelmiamme. Kun kaikki kokeet ja suoritukset oli tehty, oli aika julkaista tulokset! Johtajuus-oppitunnin lopussa alkoi luokkaan kerääntyä ihmeellisen paljon henkilökuntaa, ja niin ne tulokset sitten tulivat!
Viisi oppilasta kutsuttiin luokan eteen ja siinä olivat RU-kurssille valitut: Oppilaat Aunu, Hietalahti, Itkonen, Liski ja Luoma. Aplodit ja huudot täyttivät huoneen ja sen jälkeen halailtiin, onniteltiin ja vuodatettiin jopa muutamia kyyneleitä, niin onnen, kuin pettymyksen. Itse olin onnellinen poikien puolesta, mutta äärimmäisen pettynyt omaan tilanteeseeni. Tunnelma porukassa muuttui kuin iskusta haikeaksi ja jokainen alkoi miettiä, että mitäs nyt tapahtuu. Pahaa oloa ja tulevaa “eroikävää” yritti jokainen peittää ja lievittää omalla tavallaan.
Oppilaskorpraalit Itkonen ja Aunu palloilusalissa.
Illalla Vierumäen urheiluopiston oppilaat saapuivat kuin taikaiskusta piristämään meitä ja viemään meidät urheilun ihmeelliseen maailmaan. Keskiviikkona lajeina olivat nyrkkeily ja itsepuolustus. Jokainen pääsi purkamaan tuntojaan ja pitämään hauskaa porukalla! Torstaina lajeina olivat ”niiiiiin hauska” norsujalkapallo, herrasmieslaji Ultimate ja kovaa kuntoa vaativa Crossfit. Koulutus oli aivan mahtavaa, meininki hyvä ja ennenkaikkea meillä oli urheilun ilo ja mahdollisuus tutustua uusiin lajeihin! Ja olihan se hauskaa katsoa kun pojat yrittivät torjua vartalollaan isoa jumppapalloa lentäen samalla sen voimasta selälleen pitkin kenttää!
Oppilas Rautiainen tutustumassa maan vetovoimaan.
Torstaina meille saapui jälleen ulkopuolinen kouluttaja. Myyntipäällikkö Heinonen kertoi meille todella hyviä keinoja johtamiseen ja lähestyi asiaa lähinnä psykologiselta taholta. Koulutus oli erittäin mielenkiintoinen ja opettava! Tunnin alussa Kapteeni Tenhu tuli kertomaan meille “ikävät uutiset”, kuten hän vitsaili. Kapteeni oli saanut taisteltua kaksi lisäpaikkaa RUK:hon!
Mahassa muljahti kun kuulin ensin Oppilas Rautiaisen ja sitten oman nimeni! Siinä vaiheessa en enää osannut muuta kuin hymyillä ja tuulettaa! Hurraukset menivät vahvasti tunteisiin ja oli hyvin vaikea näyttää vakavaa naamaa enää sen jälkeen! Aivan mahtavaa! Tottakai edelleen joillekin valinta oli pettymys. Nyt meitä siis lähtee Haminaan ensi perjantaina seitsemän taistelijaa edustamaan muskaria! Olemme vahva joukko, hyvässä hengessä ja täysillä mukana!
Torstai-iltana saimme pidennetyt iltavapaat ja vietimme viimeistä iltaa yhdessä AUK:n kanssa. Tunnelma oli haikea ja ajatuksia ja tuntemuksia vaihdettiin. Fiilistelimme oppilas Seppälän ja oppilaskorpraali Tupalan tunnelmallisella musiikilla, joka kaikui käytävässä, ja mietimme tulevaa. Tämä porukka on niin vahva, että henki pysyy, vaikka osa porukasta lähteekin kohti uusia taisteluja!
Sotilasmusiikkikoulun aliupseerikurssi vuosimallia 2013.
Perjantaina arvioimme toisiamme johtajina ja vertaisina. On jännää nähdä ensi viikolla tulokset ja sanalliset palautteet! Koko viikko oli myös pakerrettu ryhmätöiden kanssa, joissa esiteltiin eri aselajeja. Oli mielenkiintoista tietää, miten mikäkin aselaji teki yhteistyötä meidän, jääkäreiden, kanssa!
AUK viikonloppuvapaille Mars ja maanantaina leirille! Rukkilaisille pitkät lomat ja perjantaina leuka ylös ja kohti uusia taisteluja! Muskarin hengessä tietenkin! 🙂
Läpsyt hyvästä suorituksesta!
– Oppilaskorpraali Tyyster
Maria Tyyster
Maria Tyyster on Puolustusvoimien varusmiessoittokunnassa naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittava 25-vuotias nainen. E-kaudella hän toimi laulajana viihdeorkesterissa ja showbandissa. Marialla on vankka kokemus tanssimusiikin saralta; hän osallistunut Seinäjoen Tangomarkkinoille kolme kertaa vuosina 2009-2011 sijoittuen parhaimmillaan neljän parhaan joukkoon, naisista toiseksi.
Tyyster on kiertänyt ympäri Suomea keikkaillen vuodesta 2003 lähtien. Tällä Maria hän asuu Lahdessa ja aikoo armeijan loputtua pyrkiä opiskelemaan luokanopettajaksi tai johonkin vastaavaan ammattiin, jossa hän voi olla tekemisissä musiikin ja erityisesti lasten kanssa.