Miljazzin taikaa

Varusmiessoittokunnan showbandin työskentely on lähiaikoina ollut erittäin intensiivistä, sillä kokoonpano on valmistautunut tällä hetkellä käynnissä olevaa MILjazz-kiertuetta varten. Kiertueen ohjelmisto koostuu lähinnä yhtyeen solistina vierailevan Sami Saaren tuotannosta, mutta mukana on myös tunnettuja hittejä eri vuosikymmeniltä.

MILjazz-kiertue on joka vuosi järjestettävä sotilasmusiikkitapahtuma, joka on tänä vuonna laajempi kuin koskaan. Kiertue kattaa 16 eri paikkakuntaa ympäri Suomea, ja mukana on Showbandin lisäksi myös muiden soittokuntien kokoonpanoja vierailevine solisteineen.

Harjoittelu MILjazzia varten alkoi keväällä jo hyvissä ajoin kartoittamalla biisilistaa ja tekemällä alustavia sovituksia ennen Sweden International Tattoota naapurimaassamme, minkä jälkeen varsinainen setti lyötiin alustavasti kasaan ennen Saaren mukaantuloa treeneihin. Treeniprosessi kokonaisuudessaan on ollut bändille kaikin puolin mielenkiintoinen sekä kehittävä kaikkien oppiessa toimimaan vajaan parikymmenhenkisen kokoonpanon kanssa.

Noin viikko ennen kiertuetta muiden lähtiessä lomille, jäimme kasarmille viimeistelemään settiä itse taiteilijan kanssa. Oli mahtava havaita, kuinka hyvällä ja rennolla asenteella artisti valmensi Showbandia meidän kuitenkin soittaessa hänen omaa materiaaliaan.

Varsinanen show sai tulikasteensa Tampereella, joka oli kiertueen ensimmäinen paikkakunta. Ilmassa oli jännitystä viimeisille tunneille saakka, sillä koko päivän oli siihen mennessä satanut vettä enemmän tai vähemmän. Ilta-auringon alkaessa paistaa juuri sopivasti, rupesivat penkkirivit yleisön puolella täyttymään ja ensimmäinen MILjazz-veto sai puitteet onnistumiselle. Keikka oli solistin mielestä yllättävän hyvä!

Matka jatkui eilen Ouluun, jossa rundin toinen keikka sujui jo huomattavasti ensimmäistä rennommalla otteella. Kiertue on kokonaisessa vuorokaudessa antanut paljon kokemuksia meille muusikon aluille ammattilaisten arjesta. Bussissa istuminen ja vähäiset yöunet ovat nyt jo ensimmäisten vuorokausien aikana tulleet tutuksi. Huomenna on välipäivä ja viikonloppuna kaksi keikkaa selätettävänä, mutta sitä ennen lepoa.

– jääkärit Arttu Vauhkonen ja Severi Hietala

Jääkäri Vauhkonen on ajoluvallinen Showbandin vauhdikkaatakin vauhdikkaampi kosketinsoittaja, joka toimii paraatisoittokunnassa lavabändin keytarin (kannettava kosketinsoitin) taiteilijana. Hän on tullut meille tutuksi hienoista keytarin heitoistaan. 

 Jääkäri Hietala on Toholammilta kotoisin oleva fonisti, joka toimii Showbandissä baritonisaksofonin taiturina ja paikkaa tarvittaessa Konserttisoittokunnan rivejä.