PVVMSK:n matkavlogin päätösosa – 0sa 6: Malmön kesästä pelimusiikin pariin

Palataan vielä Sweden International Tattoon tunnelmiin ja katsotaan, mitä itse esityksiimme kuului. Malmön-matkastamme on juuri valmistunut pienoinen kooste. Katso se tästä!

Seuraavaksi yksi suurimmista projekteistamme on Game On -kiertue. Tällä viikolla julkaistu Game On -trailerimme kuvastaa syksyllä tapahtuvaa mahtavaa spektaakkelia! Trailerimme loistavan musiikin on säveltänyt oma jääkärimme Rolf-Gunnar Gustavson

Rolf Gustavson on jo noin kolme vuotta säveltämistä harrastanut Showbandin laulaja ja kivääriryhmän jäsen. Hänen kappaleitaan on kuultu peräti muutamissa elokuvissa. Hän toimii The Onetimer -bändin keulakuvana ja soittaa kitaraa myös Spitfires-viihdeorkesterin kokoonpanossa. Säveltämisessä häntä kiinnostavat monet asiat.

– Elokuvamusiikki on aina ollut lähellä sydäntäni ja modernin musiikin säveltäminen kuuluu myös mielenkiinnon kohteisiini. Musiikin luominen on kiehtovaa ja innostavaa, ja omalle bändilleni olen myös säveltänyt, Gustavson paljastaa.

Jääkäri Rolf-Gunnar Gustavson.

Jääkäri Rolf-Gunnar Gustavson.

– Haastavaa säveltämisessä on löytää laadukkaita ideoita ja tekniset asiat. Mutta kun alkuun pääsee niin kappale tulee kuin itsestään.

Game On -kiertueen trailerin tunnusmusiikin säveltäminen vaati Gustavsonilta paljon.

– Projektina Game On -trailerin säveltäminen oli hauska mutta tiukka ajanjakso, ja iltoja meni säveltäessä. Hain määrätietoisesti rikasta orkesterisointia ja aktiivista äänimaisemaa.

Tulevaisuudessa säveltäjämestariamme odottaa bändin ensimmäisen levyn tekeminen ja lisää elokuvamusiikin säveltämistä. Hän pääsi tänä vuonna Sibelius-Akatemiaan varasijalle asti säveltämisen linjalla. Mikäli paikkaa ei tänä vuonna tule, niin suunta on ensi vuonnakin samalle linjalle.

 

– jääkäri Eero Koski-Lammi