Reservin auringon pilkahdus

Juhannusta edeltävä viikko tarkoittaa monelle varusmiehelle reservin juhlaa, mikä poikii soittokunnalle runsaasti keikkoja ja toisaalta myös hävyttömän aikaisia lomille lähtöjä.
Muutaman päivän intensiivisten treenien jälkeen viikko huipentui kotiuttamisjuhlaan, jonka juhlallinen osio pidettiin kolmessa erässä. Konserttisoittokunnan yllätykseksi aamun veto alkoikin huomattavasti sovittua aiemmin, tällöin kapellimestarin ollessa vielä kokouksessa.  Prikaatin komentajan vaatiessa, korpraali Asseri Väisänen otti ohjat käsiinsä ja johti mallikkaasti komentajalle ilmoitettaessa Parolan marssin ja tilaisuuden alkumarssina toimineen Jääkärin marssin.

Viihdebändin treeneissä ollaan keskittyneitä.

Viihdebändin treeneissä ollaan keskittyneitä.

Samana iltana kotiutuvat varusmiehet kerääntyivät kuin hillopurkin houkuttelemana kuuntelemaan koomikko Riku Suokasta ja viihdeorkesterin esitystä. Oli mahtavaa esiintyä niin suurelle määrälle varusmiehiä ja -naisia! Huomenna kasarmi hiljenee hieman muutamaksi viikoksi, kunnes uudet alokkaat saapuvat prikaatin hellään huomaan.

Bussin ikkunasta paistaa reservin aurinko, mutta se ei paista meille.

– jääkäri Vertti Tapanainen

Kirjoittaja on viihdebändin basisti ja toimii samalla konserttisoittokunnan fagotistina. Kuviomarssissa hän on kivääriryhmässä, mutta hänet on nähty myös paikkaamassa trumpettien paikkaa signaalitorvi instrumenttinaan.