Kuningatarpäivän värinöitä

Raikas lannan tuoksu leijaili ilmassa, kun Seinäjoen Tangomarkkinoiden ensimmäisen harjoituspäivän aamu valkeni Ilmajoella. Bussit veivät tarmokkaan soittokunnan Tangotoimistolle nauttimaan aamiaista, minkä jälkeen siirryimme Seinäjoki-salille konserttiharjoituksiin. Pienten alkulämmittelyjen jälkeen olimme valmiit ottamaan vastaan tangokuninkaallisten kavalkadin, josta ei kokemusta ja laulutaitoa puutu. Solistien avulla sovitukset hahmottuivat  kokonaisuuksiksi, joissa täysimittainen tango-orkesterimme pääsee todellisiin oikeuksiinsa. Sovituksien takaa paljastuukin varsinaisia suomalaisen sotilasmusiikin kärkinimiä, kuten Raine Ampuja ja Esko Heikkinen.

Harjoitukset soljuivat päivän aikana ongelmitta. Illalla paraatisoittokunta ja kiväärit esiintyivät vielä Tangomarkkinoiden ensimmäisessä jännitysnäytelmässä, Kuningatarfinaalissa. Reserviläisistä koostuva jousiosasto oli siirtynyt jo ennen finaalia Ilmajoelle majoitukseen, jossa seurasimme suoraa lähetystä Yle Areenasta ylpeinä. Samalla pääsimme ihailemaan tietokoneen ruudun välityksellä konserttilavaa, jolla tämän illan konsertti soitetaan. Upeaa!

Kun kutsu tähän kertausharjoitukseen minulle osoitettiin, en miettinyt kieltäytymistä hetkeäkään. Fiilikseni ovat osoittautuneet odotuksiani huikeammiksi. Tällä kokoonpanolla ja näissä karkeloissa esiintyminen on once in a life time -kokemus. Kiitos Puolustusvoimien varusmiessoittokunta!

Reservin alikersantti Juuso Ahola
– reservin alikersantti Juuso Ahola

Kirjoittaja on 21-vuotias kasvatustieteiden opiskelija ja reservin alikersantti (saapumiserä I/14), joka toimi varusmiesaikanaan baritonitorven äänenjohtajana Konserttisoittokunnassa sekä ykkösviulistina jousiorkesterissa.

 

 

 

Varusmiessoittokunta osallistuu tällä viikolla Seinäjoen Tangomarkkinoille. Esiintymisesmatkallamme on mukana myös parikymmentä innokasta reserviläistä kertausharjoituksessa.

 

IMG_7697