Monta rautaa tulessa

Viikko alkoi vauhdilla, kun konserttisoittokunta sai vahvistuksia. Harjoitussali järjestettiin uudelleen komppiryhmän ja jousisoittajien saapuessa paikalle. Nyt harjoitussalin istumajärjestys lähentelee Tangomarkkinoiden lavajärjestystä. Uusiin istumapaikkoihin on tutustuttu uusien sovitusten säestämänä. Varta vasten soittokunnalle sovitetut tangot ovat herättäneet varusmiehissä ihmetystä, tuskan hikeä ja naurun pärskähdyksiä. Varsinkin Esko Heikkisen sovitukset ovat avanneet varusmiesten suut vilkkaan positiiviseen keskusteluun.

Noin kolmestakymmenestä kappaleesta koostuva ohjelmisto on ajanut varusmiehet iltaisin harjoituskoppiin treenaamaan stemmoja. Jos joku kyseisistä tangoista ei vielä viime viikolla ollut tuttu, niin tämän viikon loppuun mennessä niitä hyräillään käytävillä ja iltavapailla.

Legendaarinen Olavi Virta -juhlakonsertin harjoitukset ovat kiivasti käynnissä.

Legendaarinen Olavi Virta -juhlakonsertin harjoitukset ovat kiivasti käynnissä.

Saksofonistimme ilmestyivät liukuportaita pitkin.

Saksofonistimme ilmestyivät liukuportaita pitkin.

Vaikka suurin osa ajasta kuluu Tangomarkkinoiden harjoituksiin, on katse jo tulevissa tapahtumissa. Saksofonisektio jatkoi omalta osaltaan Game On -pelimusiikkikiertueen promoamista kiertämällä kauppakeskuksissa tekemässä flashmob-tempauksia. Esimakua tulevasta kiertueesta saivat kuulla Hämeenlinnan, Tampereen ja Lahden kauppakeskuksissa asioivat asiakkaat. Liukuportaita laskeutuvat, liikkeistä lipuvat ja lasiovien luota lentävät rytmit herättivät ihmiset transsinomaisesta shoppailusta. Iloisesti yllättynyt ostarikansa oli mielissään kuullessaan, missä tällaista soittoa kuulisi lisää. Istumapaikkoja väheni varmasti tulevilta keikoilta.

Lauantaina tangot unohdetaan hetkeksi, ja koko soittokunta matkustaa Maanpuolustusjuhla Mäntyharjulla. Koko päivän kestävä tapahtuma sisältää ohjelmaa ja musiikkia laidasta laitaan. Luvassa on niin kuviomarssia kuin viihdemusiikkiakin, soittokunnan omaa Showbandia unohtamatta. Intoa riittää pitkistä päivistä huolimatta, ja reserviläisistä koostuvaa jousisektiota odotetaan jo saapuvaksi seuraavan viikon kertausharjoitukseen.
– jääkäri Samuli Nieminen
Kirjoittaja on Pöytyällä asustava Turun konservatoriolla pop/jazz-linjalla opiskeleva klarinetisti.