Tango kuuluu kaikille

Koko kesän olen odottanut kuin kuuta nousevaa tämän päivän koittavan. Vihdoin koitti maanantai ja iloinen jälleennäkeminen vanhojen palvelustovereiden kanssa kertausharjoitusten merkeissä.

Tangomarkkinat juhlivat 100-vuotiasta Olavi Virtaa järjestämällä suuren gaalakonsertin. Me saamme olla yhdessä Varusmiessoittokunnan 1/15-saapumiserän kanssa reserviläisvahvistuksina jousisektiossa suuren orkesterin kanssa juuri tuossa konsertissa, joka esitetään tv- ja radiokanavilla. Konsertin ohjelmisto käsittää Olavi Virran rakastetuimpia kappaleita tangokuninkaallisten esittäminä.
Saatuamme varusteet pääsimme mekin harjoittelemaan konsertin ohjelmistoa yhdessä jousisektion kanssa. Seuraavaksi liitymme konserttisoittokunnan joukkoon, josta alkaa muodostua kokonaisuus. Pian koittaakin keskiviikko ja lähtö pääpaikalle, etelä-pohjanmaan lakeuksille, Seinäjoelle.
Tästä viikosta tulee mahtava sekä ikimuistoinen! Saamme tehdä musiikkia huippuammattilaisten kanssa ja saamme olla osana suomalaista musiikkiperinnettä – tangoa.

– reservin alikersantti Ida Toivonen

Kirjoittaja on reservin alikersantti viime vuoden saapumiserästä, joka toimi piccolistina ja huilistina konserttisoittokunnassa sekä kontrabasistina jousiyhtyeessä. Hän myös pääsi kotiuduttuaan sijaistamaan huilistina Rakuunasoittokuntaan Lappeenrantaan. 

Varusmiessoittokunta osallistuu tällä viikolla Seinäjoen Tangomarkkinoille. Esiintymisesmatkallamme on mukana myös parikymmentä innokasta reserviläistä kertausharjoituksessa.