Väsyneitä huulia ja stadionin valloitusta

Ammattimuusikon kiire on iskenyt kasvoille kuluneen viikon aikana useampaan otteeseen ja taistelu väsymystä vastaan on jo arkipäivää. Maanantaina oli harjoituspäivä koko viikkoa silmällä pitäen. Harjoittelimme muutaman ikivihreän marssin, joita hyödyntäisimme tulevina päivinä ja kiersimme soittamassa ympäri kasarmia kuuluilla lenkeillämme.

Tiistaina kävimme Panssaripataljoonan vuosipäivässä suorittamassa perinteisen paraatikatselmuksen. Useiden suurien ja stressaavien projektien jälkeen tuntui jopa hyvältä käydä rutiinikeikalla, jossa pystyy olemaan henkisesti rento ja keskittymään esiintymiseen. Illalla pakkasimme linja-autot ja lähdimme kohti Porin prikaatia. Yövyimme Niinisalon varuskunnassa, josta jatkoimme keskiviikko-aamuna kohti Porin keskustaa. Paraatiorkesteri suoritti Pori Jazz -festivaalin avausparaatin. Vaikka paraati oli lyhyt, keräsi se silti paljon yleisöä kaduille. Paraati päättyi Porin kauppatorille, jossa Showband jatkoi omalla keikallaan. Sillä välin kun Showband keräsi torin täyteen ihmisiä, muu soittokunta pakkasi tavarat busseihin ja lähti jo takaisin Parolannummelle.

Perillä suurin osa meistä sai loppupäivälle hyvin ansaittua lepoa, mutta rumpuryhmälle päivä oli vasta alussa. Aloitimme pikaiset harjoitukset rumpusaluuttia varten, sillä illalla odotti esiintyminen Olympiastadionilla, Gymnaestrada-tapahtumassa. Lähdimme iltapäivän aikana ajamaan kohti Helsinkiä. Ennen varsinaista esiintymistä oli kenraaliharjoitus, joka oli täynnä hämmennystä. Suuret tapahtumat ovat näyttäneet hektisyytensä ja tämä ei ollut poikkeus. Hiukan epävarmasta tunnelmasta huolimatta itse esitys onnistui hyvin. Aloitimme koko tapahtuman soittamalla Olympiastadionion valtavan screenin päällä rumpufanfaarin. Ikimuistoinen kokemus ja varmasti todella harvinainen paikka esiintyä. Myöhemmin esitimme rumpusaluutin keskellä stadionia muiden esiintyjien ympäröimänä. Yleisön valtavien aplodien ympäröimänä ei voinut olla tulematta hieman ylpeä olo.

Perjantaina suoritimme saapumiserämme ensimmäisen vartioparaatin. Tilanne oli kaikille jännittävä ja uusi mikä näkyi pienenä epävarmuutena, mutta kokonaisuus onnistui hyvin. Sää suosi meitä ja kiinnostunutta yleisöäkin riitti koko matkan ajan.

Huomenna odottaa Gymnaestradan finaali ja kuviomarssiesitys Olympiastadionilla. Mikäli tapahtuma suorittaa yhtään samaa kaavaa kuin aikaisemmin, tulee jälleen yksi ikimuistoinen keikka.

Jestas, näihin maailmanluokan esityksiin alkaa puutua…

– korpraali Tommi Kiiski

Kirjoittaja on konserttisoittokunnan lyömäsoittaja ja paraatisoittokunnassa hoitaa marssilautasten iskut oikeaan kohtaan. Hänen kirjoituksiaan voi myös lukea Jytinä-julkaisuistamme.

 

Kuviomarssiharjoitus Gymnaestrada-tapahtumassa Kuviomarssiharjoitus Gymnaestrada-tapahtumassa-2 Kuviomarssiharjoitus Gymnaestrada-tapahtumassa Kuviomarssiharjoitus Gymnaestrada-tapahtumassa