“Aamut loppuu” – reservi kutsuu

Yhdeksän kuukautta palvelevien viimeinen täysi viikko vierähti työn tuoksinassa. “Loppusotamme” tapahtui Hartwall Areenalla soittamisen ja kuviomarssin merkeissä. Tätä esitystä pedattiin koko vuosi, ja työ kannatti.

Tattoo Show 2015 oli kaikkien sotilassoittokuntien yhteinen ponnistus vaikuttavan show’n luomiseksi. Puolustusvoimien edustuksen lisäksi yleisöä viihdyttivät huippusolistit kuten Jarkko Ahola ja Diandra, Takomo Percussion sekä virolainen Club Piruett -voimisteluryhmä.

Vietimme työntäyteiset keskiviikon ja torstain Hartwall Arenalla harjoitellen spektaakkelin eri osasia. Satojen esiintyjien kokonaisuuden organisointi on valtava urakka, mutta kaikki toimi kiitettävän hyvin. Torstai-illan esitys oli monipuolinen kokonaisuus, joka upposi suureen yleisöön loistavasti.

Nyt edessä on enää pari päivää tavaroiden palautusta. Lopputarkastukset ja kuntotestit on tehty, eli kotiutuminen lähestyy “parasta mahdollista vauhtia”.

Keskiviikossa häämöttävä loppu taitaa velvoittaa pieneen nostalgiaan. Ja syystäkin! Onhan kuluva vuosi ollut mieleenpainuva ja täynnä ainutlaatuisia kokemuksia. Soittokunnan riveissä pääsimme keikoille, jollaisista ei osaa siviilissä haaveillakaan – omat kohokohtani olivat jousisektion liidaaminen Tangomarkkinoilla ja Game On -kiertueella sekä kiväärin pyörittely isoilla areenoilla niin Helsingissä kuin Malmössä.

Kaiken tohinan keskellä ei ole edes ehtinyt tulla kovin haikea olo. Reserviin siirtyminen realisoitunee vasta muutaman viikon sisällä, kun kasarmille ei enää tarvitsekaan palata. Kai se pitää ääneen todeta: palvelus Varusmiessoittokunnassa oli hieno kokemus, jota kelpaa muistella nostalgialasit naamalla. Erityinen kiitos jokaiselle toverille, joka sitä oli luomassa; pidetään yhteyttä!

– korpraali Jussi Launonen

Kirjoittaja toimi erikoiskoulutuskaudella kamariorkesterin liidaavana viulustina kuten myös Tangomarkkinoilla ja Game On -kiertuueella. Kuviomarssikokoonpanossa hänen työvälineenään toimi kivääri. Hänen kädentaitojaan on myös nähty erilaisten mediatiimimme videoiden leikkaajana, ja Jytinä-julkaisustammekin voi lukea hänen kirjoituksiaan.