Muutosten tuulet

turv_messut_honkavaara-4

Kivääreiden laukaus oli yleisölle sykähdyttävä kokemus.

Varusmiessoittokunnassa on tällä viikolla pyörinyt monia polttavia puheenaiheita. Aliupseerikurssia varten saapuneet uudet muusikot ja mediamiehet nostivat yksikön vahvuutta maanantaina, ja aliupseerioppilaiden halukkuutta reserviupseerikouluun on tiedusteltu pitkin viikkoa. Yksikön toiminnan kannalta merkittävin asia tällä viikolla oli kuitenkin Varusmiessoittokunnan uuden päällikön musiikkimajuri Timo Kotilaisen ensimmäiset päivät yksikkömme ruorissa. Suurista muutoksista huolimatta yksikössä vallitsee yllättävän normaali ilmapiiri. Kuviomarssiharjoitukset täyttävät nimittäin varusmiesten päivät jälleen pitkän tauon jälkeen.

Itse olen ollut iloinen siitä että olen päässyt taas keskittymään rooliini kivääritaitoryhmässä. Rakas ryhmämme on saanut harjoiteltavaksi perinteisen kuviomarssierityksen lisäksi myös erikoisnumeron ensi viikon Tattoo Show 2015 -tapahtumaa varten. Esityksessä meillä on kromattujen rynnäkkökiväärien sijaan vanhat ”pystykorvat” vuodelta 1942, ja nämä aseet herättivät paljon innostusta kiväärinpyörittelijöiden keskuudessa. Uudet aseotteet vaativat vähän opettelua, mutta pian nämäkin kiväärit tuntuivat yhtä tutuilta kuin vanhat kunnon rynkyt. Esityksessä on mukana myös Virosta saapuva voimisteluryhmä Piruett, jonka kanssa työskentelemistä kivääritaitoryhmä odottaa ennennäkemättömällä innolla, jostain kumman syystä :D. 

turv_messut_honkavaara-3Kuluvan viikon huippukohta oli Kokonaisturvallisuusmessut Tampereella, jossa esiinnyimme yhdessä Helsingin poliisisoittokunnan kanssa. Viikonlopun aikana olleet kahdeksan esitystä testasivat porukan keskittymistä toden teolla. Nyt jäljellä on ainoastaan edellä mainittu Tattoo Show, joka on tämän porukan viimeinen näytön paikka ennen kuin me yhdeksän kuukautta palvelevat lähdemme siviiliin ja jätämme yksikön aliupseerioppilaiden haltuun. Kotiuttamispäivään lasketaan aamuja kahden käden sormilla, mutta kunnes se päivä koittaa emme voi antaa reservin auringon häikäistä. Vielä kerran Hero Tale pärähtää soimaan ja siitä kerrasta me teemme yhdessä ikimuistoisen.

– korpraali Mikko Hallamaa

Kirjoittaja on yksi 1/2015 saapumiserän mediatiimin nyrkeistä. Hän on kulkenut Showbandin matkassa äänimiksaajana ja kuviomarssissa hänet löytää kiväärin varresta. Tulevana syksynä hän aloittaa opintonsa Englannissa musiikki- ja audiotekniikan linjalla.