Tulevaisuuden toivoja etsimässä

Jälleen on viikon verran palvelusta takana Suomen soivan käyntikortin riveissä. Tänään herätessä meistä jokainen on jo nähnyt 300 aamua. Huh. Loppu häämöttää ja huikea vuosi vain kiihtyy entisestään.

Viikkomme koostui useista palasista, kun koulutushaarat valmistelivat omilta osiltaan vuoden viimeisiä konsertteja sekä tapahtumia. Sotilasmusiikkilinja harjoitteli maanantaina Lahden Konservatorion kanssa seuraavaa koitostaan varten. Itse vietin kyseisen illan tutustumassa Solo Sokos Hotel Torni Tampereen tiloihin, joissa vastuullani on järjestää 1000 lapselle omat itsenäisyyspäivän juhlat. Joulukuun kuudentena päivänä nuoret toivot pukeutuvat tummiin pukuihin sekä prinsessamekkoihin vallaten uutuuttaan kimaltelevan hotellin alakerran. Tämä pramea ja vaativa juhla järjestelyineen toimii henkilökohtaisena lopputyönäni.

Arkeen vakiona kuuluvien ruokailujen ja pyykinvaihdon lisäksi saamme säännöllistä sekä ohjattua liikuntakoulutusta. Tällä viikolla vuorossa oli lentopallo sekä rankka intervallijuoksuharjoitus. Koulutuksien pitäjinä toimimme me itse. Näin ollen vertaisjohtaminen pääsee näyttämään parhaat puolensa ja aliupseerioppilaat saavat johtajakansioihinsa täytettä.

Viikon päätavoite oli kuitenkin kaikille päivänselvä: Varusmiessoittokunnan markkinoiminen ja uusien hakijoiden löytäminen. Alkuviikolla viimeistelimme tulevan rekrykiertueen materiaaleja; powerpointteja, esitteitä ja videoita. Torstaina koko vahvuutemme jalkautui ympäri valtakuntaa, kouluille ja musiikkiopistoille pitämään esitelmiä sekä kojuja pitkin päivää. Itse palasin rakkaalle lukiolleni Tampereelle rekrytoimaan uusia ehdokkaita. Kiinnostuneita löytyi paljon, eikä kaikille kysymyksille meinannut riittää aika. Maininnat muun muassa Provinssista, Hartwall Areenasta ja Malmön auringosta riittivät yllättäen herättämään lukiolaisten hoksottimet.

Tällä kaavalla lomat on jälleen ansaittu, ja katseet voidaan kääntää ensi viikon taisteluharjoituksiin. Hälvälän tutut kuusikot kutsuvat levänneitä sotilasmuusikoita.

– oppilaskorpraali Aku Tervakangas

Kirjoittaja asetti kuviomarssimuodon kärjessä askeleen 80 senttiin ja johti rumpuryhmää silloin kun ei ollut Showbandin kanssa kiertueella.