Taistelua ja taiteilua

Aloitin oman naisten vapaaehtoisen asepalvelukseni Kainuun prikaatissa ensimmäisessä viestikomppaniassa tammikuussa.  Siellä ollessani sain kuulla mahdollisuudesta suorittaa palvelukseni Varusmiessoittokunnassa oman alani tehtävissä. Läpäistyäni pääsykokeet lunastin paikkani Varusmiessoittokunnassa laulajana. Sain siis sotilaan peruskoulutuksen ja muutaman paleltuman Kajaanin metsissä, jonka jälkeen juna suuntasi etelän lämpöön.

20160707_Pakkala_Defender_Murtojärvi-2-2

Erikoiskoulutuskausi alkoi ja oma paikka löytyi useammastakin eri kokoonpanosta. Olen saanut esiintyä jousiorkesterin, konserttisoittokunnan sekä muiden pienempien kokoonpanojen kanssa. Pääasiassa toimin kuitenkin yhtenä Viihdeorkesterin laulajista.

Kuulun myös kivääritaitoryhmään, joka esiintyy paitsi osana paraatisoittokuntaa, myös erillisissä omissa esityksissään. Päivät koostuvat minulla ensin kiväärien aamuharjoituksista, minkä jälkeen edessä on useita tunteja bändiharjoituksia ja uusien laulujen sanojen, rakenteiden ja tyylilajien omaksumista. Iltapäivä kuluu usein kuviomarssiharjoituksissa. Iltavapaat käytän jaksamisen mukaan joko harjoitellessa ohjelmistoa seuraavaa jo reserviin siirtymiseni jälkeen suoritettavaa laulututkintoani varten tai yksikön muiden taistelijoiden kanssa milloin missäkin aikaa viettäen._MG_7550

Odotan innolla erikoiskoulutuskauden jälkeen alkavaa AUK:ia, josta kotiudun aikanaan Panssariprikaatin ensimmäisenä laulavana naisalikersanttina.
_A3A6444

-viestimies Eveliina Pakkala

Kirjoittaja on 22-vuotias supersotilaanalku Etelä-Pohjanmaan lakeuksilta. Pakkala kirjoitti ylioppilaaksi Seinäjoella 2012 ja valmistui viime vuonna Keski-Pohjanmaan Konservatoriolta muusikoksi klassinen laulu pääaineenaan. Hän toimii määrätietoisesti edetessään kohti tavoitteitaan ja toimii Panssariprikaatin potkunyrkkeilykerhon ohjaajana samalla vaativalla ja vahvalla otteella.